Om Hempcrete

Hempcrete er et biobaseret støbemateriale der består af udelukkende naturlige elementer; hamp, kalk og vand. Materialet bindes sammen af den hydrauliske kalk og udgør et fast materiale der både er isolerende og samtidig har en termisk varmeeffektivitet...

Hempcrete er et biobaseret støbemateriale der består af udelukkende naturlige elementer; hamp, kalk og vand. Materialet bindes sammen af den hydrauliske kalk og udgør et fast materiale der både er isolerende og samtidig har en termisk varmeeffektivitet.

Et vigtigt aspekt af at bygge med naturlige byggematerialer er det sunde indeklima. Materialerne er fri fra kemikalier og har en naturlig åndbarhed, som passivt regulerer fugt og forhindrer skimmeldannelse. 

Den porøse masse fungerer eminent til at absorbere lyd og kan derfor nemt bruges i både inder- og ydervægge. Formgivningen af hempcrete er kun begrænset af den bærende trækonstruktion som den flydende masse støbes omkring. Kalken der bruges i hempcrete er komplet flammeresistent og virker derfor som et beskyttende lag til den indre konstruktion.

De byggetekniske egenskaber i hempcrete kan ses som en forskrift inden for bæredygtigt byggeri. Hampen absorberer CO2 fra atmosfæren og lagrer det inde i massen og formindsker byggeriets totale CO2 emission. De samlede komponenter i hempcrete er naturlige og kan derfor bio-nedbrydes (Link til cirkulær økonomi) eller udnyttes til andre formål.

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver

Kategorier